ASN Care staat klaar om vrouwen en hun kinderen te ondersteunen bij het ontsnappen aan geweldsituaties en ernstige bedreigingen, zowel in regio Zeeland als daarbuiten. We begrijpen dat er momenten zijn waarop dringend hulp nodig is, en daarom bieden we een veilige en anonieme opvangplek.

In noodsituaties zijn we 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 085 – 0136842. We benadrukken dat je je naam niet hoeft te vermelden en ons telefoonnummer niet zichtbaar is, waardoor je veilig contact met ons kunt opnemen.

ASN Care verwelkomt vrouwen en kinderen in de volgende situaties:

 • Als je wordt mishandeld (seksueel, psychisch, fysiek) door je partner.
 • Als je slachtoffer bent van seksueel misbruik door je partner.
 • Als je wordt vernederd en gekleineerd door je partner.
 • Als je voortdurend wordt gecontroleerd en bespioneerd door je partner.
 • Als je afkomstig bent uit een gezinssituatie waarin geweld normaal is geworden.
 • Als je wordt gestalkt.
 • Als je wordt opgesloten of geen vrijheid hebt om alleen de straat op te gaan.
 • Als je te maken hebt met geweld of bedreiging vanwege eergerelateerde kwesties, zoals verzet tegen uithuwelijking, een buitenechtelijke relatie, of ongehuwd zwanger zijn.

Bovendien verwelkomen we ook vrouwen die:

 • Verslaafd zijn aan alcohol of drugs.
 • Ernstige psychiatrische problemen hebben.
 • Een gevaar vormen voor zichzelf of anderen.
 • Veel verzorging en begeleiding nodig hebben.

We willen benadrukken dat we alleen kunnen helpen als je bereid bent om een afkicktraject te starten of je leven serieus wilt veranderen. Onze ondersteuning is gericht op het bevorderen van herstel en het opbouwen van een veilig leven. We geloven in de kracht van verandering van binnenuit.

Bij ASN Care bieden we direct (na intake) een veilige en anonieme opvang, met aandacht voor openheid en toegankelijkheid. Als de veiligheid dit toelaat, onderhouden we contact met je partner of de vader van je kinderen.

We begrijpen dat herstel en het opbouwen van een veilig leven voor jou en je kinderen een persoonlijke reis is. We kunnen je ondersteunen door een veilige plek te bieden, naar je te luisteren, je aan te moedigen, te adviseren en te begeleiden. Echter, we benadrukken dat jouw motivatie om actief aan je herstel te werken van essentieel belang is, omdat verandering van binnenuit komt.

In situaties waarin je moet vluchten, begrijpen we dat je mogelijk weinig tijd hebt om spullen te pakken. Probeer echter in ieder geval je legitimatiebewijs, contant geld, kleding en wat speelgoed voor je kinderen mee te nemen. Huisdieren kunnen helaas niet mee naar ons opvanghuis, maar we zullen samen met jou zoeken naar een veilige plek voor hen.

Wil je meteen een veilige plek vinden of heb je meer informatie nodig? Aarzel niet om 24 uur per dag contact met ons op te nemen via telefoonnummer 085 – 0136842. We zullen samen met jou beoordelen of ons opvanghuis de juiste plek voor jou is. Ons adres blijft anoniem.

Professionals die huiselijk geweld signaleren of vermoeden, kunnen ook contact met ons opnemen. We kunnen informatie verstrekken en advies geven over hoe je jouw cliënt kunt helpen.

Wat kun je verwachten als je contact met ons opneemt? Als je belt, krijg je direct één van onze maatschappelijk werkers aan de lijn. Zij hebben expertise in huiselijk geweld en kunnen samen met jou naar de mogelijkheden in jouw situatie kijken. Misschien is advies voldoende, of misschien is verdere ondersteuning nodig. Als je liever via e-mail contact opneemt, kun je binnen 3 werkdagen een reactie van ons verwachten.

We willen benadrukken dat je veilig kunt bellen zonder je naam te hoeven noemen. Ons telefoonnummer is privé/anoniem en zal niet verschijnen op je telefoonrekening. We adviseren je wel om het laatst gebelde nummer uit het geheugen van je (mobiele) telefoon te wissen als je je zorgen maakt over privacy.

ASN Care werkt met een vast team van gekwalificeerde medewerkers en onderhoudt nauwe samenwerking met het Landelijk Expertisecentrum Eergerelateerd Geweld. We maken ook deel uit van het Landelijk Netwerk voor Vrouwenopvang.

Bij ASN Care geloven we in jouw kracht en autonomie. We staan naast je, maar nemen de controle niet over. Samen werken we aan een veilige en hoopvolle toekomst.