Dossier inzien of laten wijzigen

We horen graag hoe jij, als cliënt, de hulpverlening bij ASN Care hebt ervaren. Hiervoor kun je het evaluatieformulier hieronder invullen. Dat kan anoniem. We gebruiken de uitkomsten van de evaluatie om de hulpverlening te verbeteren.

Je kunt dit formulier invullen als je gebruik hebt gemaakt van de opvang, maar ook als je ambulante ondersteuning (thuis) hebt gekregen. Als cliënt van ASN Care heb je een dossier. Je hebt het recht om dit dossier in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen.

ASN Care is wettelijk verplicht een dossier aan te leggen wanneer er een hulpverleningstraject ingezet wordt:

  1. Gegevens die worden vastgelegd voor de hulpverlening.
  2. Gegevens die nodig zijn voor verantwoording van de werkzaamheden.

De meeste gegevens moeten volgens de wet 15 jaar bewaard worden, sommige gegevens zelfs 20 jaar. Deze gegevens kunnen niet eerder verwijderd worden.

ASN Care kan gegevens die feitelijk onjuist zijn, op jouw verzoek aanpassen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een foute vermelding van adresgegevens of een verkeerde datum.

Wil je jouw gegevens inzien, laten wijzigen of laten verwijderen? Vul dan onderstaand formulier in. Na ontvangst van het formulier nemen we binnen een maand contact met je op over je verzoek. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Ik heb het volgende verzoek ten aanzien van de gegevens in mijn dossier:Geef hier aan wat je wilt doen met de gegevens in je dossier (meerdere keuzes mogelijk)

Heeft u een verklaring nodig? Vul onderstaande gegevens in

Jouw verzoek