Er is bij mij thuis veel ruzie


Ervaar je vaak intense ruzies thuis? Tussen je ouders, of misschien tussen je ouders en andere familieleden? Heb je wellicht gezien dat één van je ouders de ander pijn deed, of gehoord dat ze elkaar verwensingen toeriepen? Dit kan een moeilijke situatie zijn om mee om te gaan. Het is echter geruststellend om erover te praten met anderen.

In de trainingsgroepen van ASN Care voor kinderen en tieners krijg je de kans om te praten met leeftijdsgenoten die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Samen kunnen jullie verwerken wat er is gebeurd en ontdekken hoe je beter met de situatie kunt omgaan. De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van elk 2,5 uur en deelname is kosteloos.


”Luisteren jullie ook?”

Bij “Luisteren jullie ook?” kom je in contact met andere jongeren die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Jij bepaalt zelf wat je wilt delen, maar het gaat niet alleen om praten. We organiseren ook leuke activiteiten zoals een rapworkshop, een quiz en filmavonden. Tijdens de bijeenkomst hebben je ouders een aparte ruimte waar ze met elkaar praten over hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen en welke hulp ze daarbij kunnen inschakelen.


“Samen Sterk!”

Bij “Samen Sterk!” kom je in contact met kinderen die soortgelijke ervaringen hebben gehad. Het is een gezellige groep waarin je kunt praten over wat je hebt meegemaakt en samen leuke activiteiten kunt doen. In een buurtcentrum komen we regelmatig bij elkaar om te praten over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. We gaan ook toneelspelen, spelletjes doen, tekenen, schilderen, kleien, dansen en voorlezen. Veel kinderen worden vrienden omdat ze elkaar begrijpen.

Terwijl jullie samen bezig zijn, zijn je ouders of verzorgers in een aparte ruimte waar ze informatie krijgen over wat jij gaat doen. Ze praten ook met elkaar over hoe ze kinderen die ruzie hebben meegemaakt kunnen ondersteunen. Jullie groep wordt begeleid door mensen die goed met kinderen kunnen werken en veel weten over situaties thuis. Deze begeleiders zijn er speciaal voor jou en de andere kinderen: om jullie te helpen én om er samen een heel leuke groep van te maken! We willen graag dat zoveel mogelijk kinderen meedoen, daarom is er opvang aanwezig voor jongere broertjes en zusjes.

Pagina's: 1 2