Ik heb te maken met huiselijk geweld in mijn omgeving

1 op de 2 Nederlanders kent iemand die te maken heeft gehad met huiselijk geweld. Bijvoorbeeld je zus, of je buurvrouw of bij vrienden. Wat doe je in zo’n geval? Hoe kan je hen helpen? En waar kan jij terecht met je vragen?

Als ruzies in een gezin of relatie uit de hand lopen, leven omstanders (familie, buren, vrienden) vaak erg mee. Maar het geweld roept ook veel emoties en vragen op. Gevoelens van machteloosheid bijvoorbeeld. Je wilt helpen, maar je weet niet hoe. Of boosheid, omdat ze niet lijken in te zien hoe ernstig de situatie is.

Als naaste ben jij heel belangrijk. Maar je hoeft het niet alleen te doen!

Veel naasten hebben veel vragen, maar vinden het moeilijk om met anderen te praten over huiselijk geweld in hun omgeving. Daarom organiseert ASN Care (online) informatiebijeenkomsten voor naasten. Hier kun je je vragen stellen en je ervaringen delen met anderen. 

Hoe zien de (online) informatiebijeenkomsten er uit?

Er zijn vier bijeenkomsten elk met een ander thema.

  • Waarom stopt het niet vanzelf? De dynamiek in relaties is best ingewikkeld.
  • Het zit me tot hier!? Hoe ga je om met jouw emoties?
  • Wat helpt echt? Welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er?
  • Afstand nemen of niet? Omgaan met iemand die in een gewelddadige relatie zit. 

Voor wie?

Voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met huiselijk geweld. Dus ben jij buurvrouw, moeder, broer, zus, tante, oom, vriend of vriendin van een gezin of stel waar erge ruzies zijn of zijn geweest? Dan ben je van harte welkom op een of meerdere van de online informatiebijeenkomsten. 

Wanneer?

Er is elke 1e donderdag van de maand een bijeenkomst. De bijeenkomsten vinden online plaatsen van 19 – 21 uur. Als je je aanmeldt krijg je de link toegestuurd. 

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden. Deelname is gratis.

Meer informatie

Wil je graag met een medewerker van ASN Care praten over hulpverlening bij huiselijk geweld? Neem dan contact op met een van onze trainers, via 085 013 68 42 of via info@asn-care.nl.